lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kakkos-/mummulavaunut: Brio Happy

Olin jo raaskausaikana suunnitellut hankkivani käytetyt, isorenkaiset vaunut vanhemmilleni. Oli tiedossa että siellä tullaan viettämään paljon aikaa arkipäivisin ja siellä tiet vaatisivat ehkä hieman jykevämmät vaunut. Pitkään kuitenkin mentiin omilla vaunuilla, mutta totesin, että minun hermoni ei kestä sitä yksin auton pakkaamista, kun kaksi koiraa vinkuu vieressä tietäen mihin ollaan menossa (lähes tulkoon puskevat jo ovesta läpi), lapsi saattaa huutaa kaukalossa ja sitten vielä pitää pakata takapenkille vaunujen runko ja koppa (ei mitään jos auton vierellä olisi hyvin tilaa tämä tehdä, mutta ei ole ja luntakin on melkoinen kasa). Ja lapsihan huutaa aina siihen asti että auto lähtee liikkeelle, jos on sattunut aloittamaan huudon. Tätä jaksoin jonkin aikaa kunnes totesin, että ei enää kiitos! Useinkin vielä jäi käyttämättä koko vaunuja jos sää ei ollut suosiollinen. Eli turhaa työtä ja hermojen kiristystä.

Selailin pitkästä aikaa Tori.fistä vaunuja. Ehtona oli isot ilmakumirenkaat, suht edullinen hinta ja mahdollisimman läheltä. Jotenkin en ollut innostunut täyskumirenkaista (vai miksi niitä huoltovapaita nyt kutsutaankaan), epäilin että mitenhän ne oikeasti toimii. Mutta ei vaan löytynyt mitään vaatimuksiini sopivia. Ilmakumirenkaita ei ollut juurikaan. Sattumalta löytyi vanhempieni lähettyviltä ruskeat Brio Happyt. Näissä oli ne täyskumirenkaat ja sivuutin vaunut useampaan kertaan, mutta jotenkin aina vain palasin niihin uudelleen. Hinta oli aika kipurajalla, mutta kuvien perusteella vaunut vaikuttivat siisteiltä ja tosiaan sijaitsivat noin kilometrin päässä vanhempieni kotoa. Heti seuraavana päivänä pääsin niitä katsomaan ja sainkin ne saman tien mukaan. Olivat niin hyvän näköiset vaunut vaikka ovatkin vuonna 2008 hankitut. Eikä enää yhtään mietityttänyt ne renkaatkaan. Vaunujen jousitus on niin hyvä, että voidaan kutsua hytkytysvaunuiksi. Mihinkään ei tarvitse edetä, kun vaunut hytkyvät niin hyvin että lapsen saa nukutettua siihen paikkaan. Ja näillä renkailla mennään vaikka umpimetsässä.

Vaunuissa on erillinen kovakoppa ja ratasosa. Koppa on yllättävän tilava. Onkohan vanhoissa malleissa ollut tilavampi (leveämpi) koppa, koska syksyllä vaunuja valitessa Happyt karsiutui ensimmäisenä pois kapean kopan takia (myös pehmeä oli tosi naftin näköinen). Kauppaan kuului myös samanlainen ruskea toppamakuupussi, mikä meillä on kotona mustana (Eisbärchen), sekä aurinkovarjo. Tämä on hyvä kesällä.

 

Vaunuja piti saada heti-kohta testattua. Seuraavana päivänä oli Tampereen keskustassa penkkarit (12.2.) ja siskon tyttö siellä heittelemässä karkkeja rekan lavalta. Keskustaanhan automaattisesti ottaisi meidän "city-kärryt", mutta halusin päästä testaamaan näitä uusia vaunuja. Hyvin toimi isot vaunut kaupungissakin, mutta käteen tuntui hyvin raskaampi malli. Jousitus auttoi paljon kulkemisessa ja vaunut oli helppo kääntää. Ei näillä kuitenkaan yhtä sulavasti liikuta väenpaljoudessa tai ahtailla käytävillä kuin Smileilla, mutta hyvin ajoi asiansa ja lapsi nukkui sikeästi koko reissun ajan.

Näillä vaunuilla on nyt kevään tullen lenkkeilty paljon, kun tietkin ovat alkaneet sulaa. Kunnon lumihangessakin ollaan menty, kun keksittiin kerran mennä pienelle metsäpolulle, missä oli tallattu vaunujen mentävä tie, mutta lunta oli kuitenkin reippaanlaisesti. Sai vähän kovemmin työntää, mutta hyvin päästiin eteenpäin. Nämä vaunut reissaa myös mukana koiranäyttelyreissuilla kesällä.

Autossa ovat kyllä tilaa vievät. Takakonttiin ei koiria kyllä saa mahtumaan, kun vaunut vievät ison tilan. Kauppakassit menee, mutta eipä sitten muuta. Meillä on Peugeot-farmari ja sinne perään nämä mahtuvat hyvin taitettuna kasaan. Ei tarvitse renkaita irrotella ja koppa voi olla paikoillaan.

 
 
Vielä ei ole näistäkään ratasosaa kokeiltu, joten kokemuksia vasta kovasta kopasta. Olen kyllä ollut todella tyytyväinen ostokseen ja äitini vasta ylpeä näistä vaunuista on. Kyllä on kaikille kehuttu, kuinka hyvät MUMMULAvaunut meillä on. Ja aina johonkin liikenteeseen lähtiessä minulta tiedustellaan, että otetaanko nämä vaunut mukaan.
 
Täytyy myöntää, että on kyllä kätevää kun on kahdet erilaiset vaunut erilaisiin tarpeisiin. Tilanteen mukaan valitaan kummat otetaan mukaan, koska nämä Happyt on nopeasti haettavissa 10km päässä asuvilta vanhemmiltani. Kummatkin, Smilet ja Happyt, ovat hyvät vaunut omiin tarkoituksiinsa ja paikkoihinsa. Kaupunkiolosuhteissa ja kaupoilla pyöriessä Smilet ovat super hyvät, mutta lenkkeillessä Happyt ovat hyvät jousituksensa ja isojen renkaiden takia. En osaa sanoa kummat olisi paremmat, koska kummallekin on oma paikkansa meidän käytössä. Happyt eivät olisi niin hyvät meillä kotikäytössä, mutta Smilet eivät taas toimi niin hyvin vanhemmillani ollessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti