torstai 30. huhtikuuta 2015

Bataatti, porkkana, mango

Otsikossa lista luumu-päärynäsoseen jälkeen tulleista raaka-aineista.

Kuten edellisessä kirjoituksessa kirjoitin, bataatti on Iriksen suurta herkkua! Bataatin maistelu aloitettiin viime perjantaina, kun oltiin viikko maisteltu luumu-päärynää. Bataattisoseesta tuli kauniin tasaista sosetta ja hyvä tuoksu kotiin. Itse en kyllä pahemmin välitä bataatin makeudesta, mutta lapselle se uppoaa todella hyvin. Viikonloppuna syötiin bataattia ja luumusosetta eikä tullut mitään oireita epäsopivuudesta.



Maanantaina otettiin testiin porkkana. Sekoitin porkkanan bataatin joukkoon ja hyvin upposi. Tänään taisi olla ensimmäinen kerta kun Iris sai pelkkää porkkanaa. Porkkanasoseesta ei tullut ihan yhtä tasaista kuin bataatista. Hieman ehkä rakeisempaa ja tämä aiheutti pari yökkimistä kun ei ollut sileää bataattia mukana. Äitinsä tytär tässä asiassa. Minä olin varsinainen sihtikurkku pienenä enkä kestänyt mitään kökköjä ruuassa. Porkkana kuitenkin meni yksinäänkin hyvin kaupaksi. Mitään vatsaoireita tai muutakaan ei ole tullut, joten maisteluiden matka jatkuu seuraavaan makuun.

Muumi-ruokalappu ja sose valmiina maisteluun
 
Pakastetut porkkanasosekukat
 
Luumusose aiheuttaa pieniä puistatuksia kirpeyden takia ja yritin päärynällä makeuttaa sosetta. Bataattiin ja porkkanaan verrattuna luumusose on edelleen kirpeää, joten jätettiin se hetkeksi tauolle odottamaan jotain lisämakeutusta toisesta hedelmästä ja otettiin mangosose testiin jo tiistaina. Nämä ekat mangososemaistelut syödään valmispurkista, koska niitä oli kaksi valmiina kotona (olemme itse syöneet maitorahkaa hedelmäsoseen kera). Mangokin aiheutti alkuun pieniä puistatuksia, mutta nyt siihen on jo totuttu. Tein itse mangososetta pakastimeen, mutta yhdestä mangosta tuli vain pieni minigrip-pussillinen, joten kannattavampaa hankkia mangososeet valmiina kaupasta. Kuitenkin suurin osa soseista tehdään itse, joten ehkä maailma ei tähän mangoon kaadu.

Huomenna varmaankin otetaan jo seuraava maku testiin. Pakastimessa olisi valmiina maissi- ja parsakaalisosetta, eli varmaankin toinen näistä. Myös perunaa maistellaan jossain vaiheessa porkkaan tai bataattiin sekoitettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti