torstai 2. huhtikuuta 2015

3 kk neuvola

19.3. oli vihdoin ja viimein normaali neuvolakäynti punnituksineen ja mittauksineen. Tällä kertaa oli luvassa myös rokotukset. Molempiin reisiin pistettiin piikit ja suun kautta vielä rotarokote. Viimeksi rotasta tuli 5.päivänä kipuilua, ilmeisesti vatsakipuja, mutta nyt tästä toisesta ei tullut mitään. Neuvolakäynnin jälkeen iltapäivällä tuli voimakkaampi itkukohtaus mikä jatkui tavallista pitempään ja päädyttiin antamaan nestemäistä Panadolia ja loppuillan Iris olikin varsin uninen. Ilmeisesti auttoi lääke.

Pituutta oli 62cm ja painoa hienot 7490g. Terveydenhoitaja oli into pinkeänä kun katsoi pituus-painosuhdekäyrää. Kehui hienoa kasvua. Pään ympärys oli 41cm.

Kolmen kuukauden neuvolaan kuuluu myös kiinteistä ruuista puhuminen, mutta meillä ei ole mitään tarvetta kiirehtiä kiinteiden kanssa, koska painoa tulee niin hienosti pelkällä äidinmaidolla. Tämä äiti koki suurta ylpeyttä sillä hetkellä kun terkka näin sanoi.

Meidän päivän aikataulutus meni heti alkuun jo päin mäntyä ja tuloksena oli väsynyt lapsi neuvolassa, joten huuto oli sen mukainen. Itse rokotteet sattui, mutta vain sen hetken. Kova huuto johtui kyllä täysin väsymyksestä. Terkka pyysi meitä odottamaan aulassa vielä hetken aikaa että nähdään tuleeko jotain vaikutuksia rokotuksista. Iris nukahti syliin jo terkan huoneessa, joten olisimme muutenkin hetken aikaa istuneet aulassa ennen kotiin lähtöä, että Iris ehtii pahimman väsymyksen torkkua pois ennen ulkovaatteiden pukemista. Autossa sai jatkaa unia ja kotona sitten lisää.

Seuraavalla kerralla ei tule rokotuksia, mutta on lääkärillä käynti 20.4.

Päikkäreiden jälkeen ollaan aurinkoisia
 
Lelusta otettiin ensimmäisen kerran itse kiinni 18.3.2015 3kk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti