maanantai 20. huhtikuuta 2015

4 kk neuvola + lääkäri

Iris täytti neljä kuukautta lauantaina ja tänään oli vuorossa neuvola ja lääkärintarkastus.

Painoa oli 8245 g ja pituutta 65,8 cm, päänympärys 42,2 cm. Terveydenhoitaja oli taas varsin hyvillä mielin kasvun suhteen ja lääkäri esittelikin kasvukäyriä, mitkä näyttivät oikein hienoilta. Pituuden ja päänympäryksen suhteen mennään +1 käyrällä. Painokäyrästä ei tätä tarkennettu, mutta sekin näyttää kuulemma tosi hyvältä. Ei tarvetta kiinteille ruuille energiantarpeen takia. Saadaan aloittaa jos halutaan, mutta varsinaista tarvetta ei vielä ole.

Muuten ei ole tarkoitus kiinteitä aloittaa, mutta viime viikonloppuna otettiin luumusose testiin mahan toimintaa edistämään. Iris panttaa kakkaa melko pitkään, pääasiassa aina yli viikon, joten mielenkiinnosta testattiin onko luumusoseella mitään vaikutusta asiaan. Sunnuntaina tuli kakka, edellisestä kerrasta oli 10 päivää. Tämä on vielä ok ja lääkärin kanssa asiasta puhuttiin, että jos väli pitenee ja alkaa vaivaamaan Iristä, niin sitten pitää miettiä asiaa uudelleen. Nyt kokeillaan luumua säännöllisesti kuin myös vettä ja mallasuutetta tarvittaessa.

Isä ja tytär
 
Remy & Iris
 

 

4 kommenttia:

  1. Kiva lukea samanikäisen tytön juttuja kuin meidän tyttö on :) Meillä tyttö syntyi 26.12 ja tänään oli 4kk neuvola, mitat 7440g ja 65,9cm. Meillä on jo tovi maisteltu kiinteitä, korviketta alkoi menemään niin reippaasti, että aloiteltiin maistelemaan ja hyvin näyttää maistuvan kaikki mitä on tarjottu :D
    Ihana, nauravainen tyttö teillä!
    -E ja A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kiinteiden aloitus on oikea päänvaiva minulle. Mikään kiire ei olisi, mutta toisaalta asia kiinnostaa ja Iriksellekin maistuu hyvin, joten olisi kiva kokeilla eri makuja. Katsoo nyt kun viikot kuluvat että mihin päädytään maistelujen kanssa. Eihän se korvaa maitoa vielä aikoihin ja kun kiinteät pysyvät maisteluna, niin maitoa menee ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti.

      Poista
  2. Aivan todella ihana tuo viimeinen kuva! Ihana hymy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kamera on ollut ahkerassa käytössä ja noiden kolmen viimeisten kuvan aikaan räpsin moooonta kuvaa ja erilaisia ilmeitä tuli tallennettua yhtä monta :) Silti tuntuu ettei kuvia tule otettua tarpeeksi ja lapsi sen kuin kasvaa.

      Poista