perjantai 3. huhtikuuta 2015

Brio Smile kokemuksia

Olen jo aiemmin esitellyt blogissa meidän kotivaunut, Brio Smilet. Tuolloin lokakuussa ei ollut vielä käyttökokemuksia, mutta nyt niitä löytyy talvikuukausilta. Vaunut ovat olleet ahkerassa käytössä niin sisällä kuin ulkona. Iris nukkui pitkään päiväunet vaunuissa sisällä. Jotenkin en oppinut talvella nukuttamaan Iristä ulos vaunuihin muuten kuin itse lenkkeillessä. Nyt kyllä on jokin vaihe meneillään, että äidin sylissä keinussa on paras nukkua jos kotosalla ollaan...

Vielä ei ole ollut ratasosa käytössä, joten siitä en osaa sanoa vielä juuta enkä jaata. Koppa menee meillä kesään asti ja kun alkaa näyttämään siltä että joko Iris ei mahdu kyytiin tai haluaa nähdä enemmän ympärilleen, siirrytään ratasosaan.


Kuva-arkistojen kätköstä löytyi ekalta ulkoilulenkiltä kuva. Taisi olla tapaninpäivä kun oli aurinkoinen keli ja teki mieli päästä kunnon happihyppelylle. Tuolloin oli viitisen senttiä lunta, kun aura-auto ei ollut vielä ehtinyt käymään ja yöllä oli tullut lunta. Vaunut kulki hyvin lumessa ja jopa minä jaksoin niitä työntää vaikka muuten oli suht heikko kunto. Jaksoin kävellä juuri ja juuri kilometrin lenkin ja sekin meinasi tehdä tiukkaa. Synnytyksestä oli viikko.


Asumme rivitalo-/omakotitaloalueella, missä kävelytiet aurataan melko hyvin talvisin. Umpihangessa ei ole tarvinnut kulkea eikä pahemmin muutenkaan yli 10cm hangessa. Metsäteillä olisi varmasti ollut enemmän lunta, mutta ne tiet oli kaikki hiihtäjille. Me tallaajat saadaan kulkea vain asfalttiteillä. Smilet ovat kulkeneet hyvin ja kevyesti auratuilla teillä. Vaikka vaunut ovat kevyet, eivät ne kuitenkaan ole huterat. Ja vaikka välillä on joutunut vähän kovemmin työntämään lumen takia, ei ole tuntunut raskaalta, kiitos kevyen rungon. Jousitusta saisi olla, niin ei vaunut hytkyisi niin paljoa. Meidän kovasta kyydistä pitävä lapsemme ei ole ollut moksiskaan vaikka vaunut vähän "pomppivat". Nukkunut vain sikeämmin. Eli periaatteessa ei ole jousitus ollut mikään välttämätön. Ehkä jos joutuisi kulkemaan lumisemmilla teillä.

Kova koppa on tilava. Hyvin mahtuu vauva kera paksun toppamakuupussin. Talvivauvalle sopiva. Kesävauva seuraavana talvena voi ehkä olla jo vähän iso koppaan, mutta ehkä tuolloin käyttäisi jo ratasosaa.



Parasta näissä vaunuissa on kaukalon kiinnitysmahdollisuus runkoon. Äärettömän kätevä kauppareissuilla. Runko autoon mukaan ja kaukalo siihen vain naps kiinni. Kääntyvät etupyörät vielä kruunaavat kokonaisuuden ja ai että nämä ovat kätevät kaikilla kauppareissuilla. Kulkee sukkelasti pienessäkin tilassa ja runko mahtuu autossakin takapenkin jalkatilaan hyvin pystyyn. Miten me pärjätään sitten kun Iris ei enää mahdu kaukaloon?? Okei, ehkä hän istuu sitten ostoskärryjen istumapaikalla.

Meidän käyttöön ja meidän asuin seudulle nämä vaunut ovat olleet hyvät. En osaa kuvitella isoja ja raskaita vaunuja meille kotikäyttöön.

Tampereen keskustassa kulkiessa näkyi paljon katukuvassa Brio Smileja sekä vastaavanlaisia kevyitä city-kärryjä. Itse asiassa yhtenä kertana Sokoksen kahviossa oli samaan aikaan kahdet Brio Smilet meidän vaunujemme lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti