keskiviikko 13. elokuuta 2014

Uusi lipasto

Ostimme makuuhuoneeseen lipaston vauvan vaatteille ja muille tarvikkeille. En halunnut perinteistä hoitopöytää, koska sille on käyttöä suht lyhyen aikaa. Tästä lipastosta on tarkoitus tuunata väliaikainen hoitopöytä siksi aikaa kun sitä tarvitsee. Mieheni lupasi askarrella lipaston päälle tason, mihin ostetaan pehmuste, ja kun ei ole enää tarvetta varsinaiselle hoitopöydälle, otetaan taso pois ja lipasto toimii tavallisena lipastona. Tähän löysin idean At home -blogista missä oli käytetty nelilaatikkoista Malm-lipastoa. Olen kuitenkin itse sen verran lyhyt, että tuo Malm oli liian korkea ja kolmilaatikkoinen puolestaan liian matala. Ikeasta kuitenkin löytyi edullinen ja juuri sopivan korkuinen lipasto juuri meille. Lipaston mukana tulleista kahvoista en pidä ja ne on menossa vaihtoon.



Samalla Ikean reissulla mukaan lähti myös pinnasänky, mikä näkyy kuvassakin. Pinnistä tuunataan parasta aikaa meidän näköiseksi, mutta siitä lisää toisella kertaa jahka saadaan projekti valmiiksi.
 
Vauvan vaatteet on siirretty jo laatikoihin odottamaan käyttöä (tai oikeastaan käyttöönottopesua). Veivät mukavasti tilaa vaatehuoneen lattialla muovikasseissa. Onhan nämä paljon söpömmät laatikossa valmiina kuin vaatehuoneen perukoilla yhtenä myttynä. Änkesin kaikki kahteen alimpaan laatikkoon, että ylin on vapaana muulle käytölle vielä tämän vuoden ajan.

Vaatetta löytyy nyt jo aikas mukavasti koossa 50-68cm. Joitain vaatekappaleita vielä etsin, että on riittävästi vaihtovaatetta. 62cm talvihaalari pitäisi vielä jostain bongata. Koska vaatetta on jo hyvä määrä, olen alkanut vakavasti harkita otanko sittenkään äitiyspakkausta vai otanko äitiysavustuksen rahana. Vielä ehtii miettiä asiaa. Löysin nimittäin kirpputorilta hyväkuntoisen siilimakuupussin (tietääkseni vuoden 2013 äp) 5 eurolla ja muutenkin äitiyspakkauksen sisältöä myydään melko paljon jos jotain tiettyä ehdottomasti haluaa.

Kuten kuvasta näkyy, parit vauvan tumput on jo neulottuna. Neulomuksista lisää toisella kertaa. Niitä on vähän enemmänkin.

 
Toisessa kuvassa näkyy myös ensimmäiset kestovaippahankinnat. Ajattelin kokeilla jaksaisinko osakestoilla vauvan kanssa. Kotona ollessa kun ollaan keskenämme, niin tällöin ajattelin rauhassa kokeilla miltä kestovaipat tuntuvat. Varalla olisi kuitenkin kertakäyttövaippoja ja niitä käytettäisiin aina kun ollaan kyläilemässä tai muuten liikenteessä, sekä mahdollisesti öisin. Säästöä se pienikin säästö. 



2 kommenttia:

  1. Mä oon kanssa miettinyt että tehtäisiin vaipanvaihtopiste ihan normaalin lipaston päälle. Meiltä kotoa sellainen löytyy jo valmiiksi vauvalle niin miksi suotta ostettaisiin kallis hoitopöytä jota käytettäis sitten vaan vaippa ajan. Lipasto käy hyvin sitten isommankin lapsen tavaroille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monikaan ei tietääkseni käytä hoitopöytää enää sen jälkeen niin paljoa kun vauva alkaa enemmän liikkumaan ja kääntyilemään. Siksi koen hoitopöydän turhana, koska sen käyttö voi jäädä vain muutamaan kuukauteen. Meille tulee todennäköisesti toinen hoitopiste vessaan, missä on sopiva tila hoitoalustalle ja sinne mahtuu säilytykseenkin hieman vaippoja. Ja on vesipiste lähettyvillä.

      Kuvasta puuttuu vielä se varsinainen taso mikä tehdään, mutta lisään siitä kuvan myöhemmin jahka homma on valmis. Ennen syksyä pitäisi monet maalausprojektit saada valmiiksi kun vielä kelejä on :)

      Poista